Ο Ολυμπιακός απέδειξε στον ΠΑΟΚ ότι συνεχίζει να θεωρείται το απόλυτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο, επικρατώντας με σκορ 2-1.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, μετά την ισοπαλία στο Καζάν με τη Ρούμπιν, επισκέφτηκε το «Γ. Καραϊσκάκης» και μάλιστα κατάφερε να το «παγώσει» με τον Μαλεζά στο 24ο λεπτό!

Η απάντηση από τον… κόσμο και τους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν άμεση, αφού πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ολική ανατροπή!

Ο Φουστέρ στο 35’ και ο Τζεμπούρ στο 42’ έδωσαν στους Πειραιώτες τα ηνία του αγώνα, τα οποία και διατήρησαν μέχρι τέλους!

Πώς έπαιξαν:

Ο Βαλβέρδε εμπιστεύτηκε την ενδεκάδα του «Έμιρεϊτς». Έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κοστάντσο, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Χολέμπας, στο κέντρο το δίδυμο Μέλμπεργκ-Μαρκάνο, στα χαφ τους Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, στα άκρα Φουστέρ, Μιραλάς και στην κορυφή τον Τζεμπούρ.

Ούτε ο Μπόλονι προχώρησε σε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Οι επιλογές του Ρουμάνου: Τερματοφύλακας ο Κρέσιτς, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο, στον άξονα το δίδυμο Γκαρσία-Μπαλάφας, πιο μπροστά θα κινείται ο Φωτάκης, στα πλάγια οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Αθανασιάδης.

Το ματς:

Φουριόζος να καταθέσει από νωρίς αποδείξεις ότι δεν περνάει κανείς από το «Καραϊσκάκη» μπήκε στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Με ασφυκτική πίεση, που εντεινόταν όλο περισσότερο όσο κυλούσε ο χρόνος και την αντίπαλη περιοχή να γίνεται δεύτερο σπίτι του, τα είχε όλα εκτός από γκολ και «κακές γλώσσες» λένε τερματοφύλακα.

Με την καθιερωμένη πλέον γκάφα του Κοστάντσο, ο οποίος έκανε έξοδο για γέλια και για κλάματα, ο Μπαλάφας ασφαλώς και δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο με τον «Δικέφαλο» να βρίσκεται από το πουθενά (με βάση την εικόνα των δύο ομάδων) σε ρόλο οδηγού.

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει τις απλά καλές ομάδες από τις πολύ καλές ομάδες είναι η (και) αντίδρασή τους στα δύσκολα. Φουστέρ και Τζεμπούρ έκαναν του… κεφαλιού τους, έφεραν τούμπα το ματς και έφυγαν για τα αποδυτήρια γνωρίζοντας πως είχαν κάνει κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά.

Ο ΠΑΟΚ δεν συνήλθε ποτέ, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, από ένα σημείο κι έπειτα του βγήκε και η κούραση και κάπως έτσι οι αντιστάσεις του μειώθηκαν στο ελάχιστο. Ο Ολυμπιακός δεν διεκδίκησε να εξασφαλίσει πιο καθαρό σκορ. Διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε άκοπα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Μια ενέργεια του Γεωργιάδη στο φινάλε προκάλεσε καρδιοχτύπι, αλλά η δύναμη του σουτ ήταν τέτοια που δεν αρκούσε για να προβληματίσει ούτε τον Κοστάντσο. Κάπως έτσι οι πρωταθλητές έφτασαν σε μια νίκη με πολλαπλά οφέλη. Τα βασικότερα: ψυχολογία, κορυφή, αήττητο στο Καραϊσκάκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (67′ Μακούν), Φέισα (70′ Μοντέστο), Τζιμπούρ, Μιραλάς (90+2′ Αμπντούν), Φουστέρ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Πάντελιτς.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (77′ Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (74′ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Ετό (87′ Σπαντάσιο).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Λεονάρντο, Σνάουτσνερ, Λαζάρ

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας)

Τέταρτος: Γιάχος (Χίου)

Γήπεδο: «Καραϊσκάκη»