Τα πτώματα 35 ανθρώπων βρέθηκαν σε αυτοκινητόδρομο έξω από την Βέρα Κρουζ, στο τελευταίο επεισόδιο της κλιμακούμενης βίας μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.

Οι αρχές ανακάλυψαν δύο φορτηγά γεμάτα με τις σωρούς των πτωμάτων κάτω από μια γέφυρα. Πολλά από αυτά – άνδρες και γυναίκες – είχαν δεμένα τα χέρια και ορατά σημάδια βασανιστηρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για μέλη καρτέλ και ήταν θύματα σε υπόθεση «ξεκαθαρίσματος» λογαριασμών με άλλη συμμορία.

«Πρόκειται για ανθρώπους που ανήκαν στο οργανωμένο έγκλημα. Και οι επτά σωροί που αναγνωρίστηκαν, ανήκουν σε άτομα που είχαν βαρύ ποινικό μητρώό» δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης, Ρεϋνάλντο Εσκομπάρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Milenio, όλα τα θύματα ήταν μέλη του διαβόητου και πιο επικίνδυνου καρτέλ του Μεξικό, του καρτέλ ναρκωτικών των Zetas.

Η βία ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών έχει αυξηθεί στην πολιτεία της Βέρα Κρουζ, που τελευταία γνωρίζει οικονομική άνθηση από την παραγωγή και εξαγωγή καφέ και ζάχαρης.

Σε ολόκληρο το Μεξικό, πάνω από 42 000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στις εσωτερικές διαμάχες των συμμοριών αλλά και στις «μάχες» μεταξύ των καρτέλ και των δυνάμεων ασφαλείας από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον πόλεμο με τους βαρόνους των ναρκωτικών της χώρας.

Πηγή: real.gr