Λίγο πριν μπει στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, παραδέχθηκε και επίσημα ότι η κυβέρνηση θα πάρει επιπρόσθετα μέτρα.

Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε μύθο τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μιλούν, όπως είπε,

για τον νέο Αρμαγεδδώνα, ωστόσο υποστήριξε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα καθώς δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση οι φόροι που είχαν επιβληθεί. “Καλλιεργείται ένας μύθος ότι θα έρθει ο Αρμαγεδδών.

Ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο κι είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε. Ναι, πρέπει να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα καθώς ορισμένα από αυτά που είχαμε πάρει είχαν μειωμένη απόδοση”.

Για τις καταγγελίες των μελών της ΕΛΣΤΑΤ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν υπάρχουν διεθνείς συνωμοσίες. “Εμείς φταίμε για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος. Δεν μας φταίει η διεθνής συνωμοσία, δεν είναι μία συνωμοσία για να πέσει η βυζαντινή αυτοκρατορία. Δεν θα γίνει κανένα θαύμα να μας σώσει. Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ”.

Ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται στην εστία της κρίσης κι εκβιάζεται. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση της κυβέρνησης από την τρόικα: «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα, γιατί χάρη σε αυτό έχουμε αυτοέλεγχο».

Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «για να διαπραγματευτεί με την τρόικα πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός. Εμείς πρέπει να τιμήσουμε αυτήν την εντολή. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ωστόσο οι λαοί επιλέγουν ορισμένες φορές το αδιέξοδο κι αυτό είναι το δράμα. Λύση δεν θα βρεθεί ούτε μέσα από τις εκλογές».

Γ. Καρατζαφέρης: Ακούσαμε μία διάλεξη για μια τρίτη χώρα

Την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών σχολίασε αμέσως μετά από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης.

«Δεν προσθέσατε το μήνυμα της ουσιαστικής πρότασης για το πώς θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Ακούσαμε μία διάλεξη για μια τρίτη χώρα αλλά δεν ακούσαμε τίποτα επί της ουσίας. Μιλήσατε 45 λεπτά και δεν ακούσαμε τίποτα», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Τη διαπίστωση ότι η χώρα είναι φτωχή την ξέρουμε. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε από αυτά που παράγουμε. Τι θα κάνουμε για να αυξήσουμε την παραγωγή και να μειωθούν οι δαπάνες δεν μας είπατε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Πηγή: real.gr