Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προειδοποίησε την Τρίτη, κατά «των συγκρούσεων που διαρκούν εδώ και 60 έτη» και οι οποίες θα μπορούσαν να «δηλητηριάσουν» την αραβική άνοιξη,

αναφερόμενος στην διένεξη Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. «Πρέπει να προσέξουμε, ώστε οι συγκρούσεις που διαρκούν εδώ και 60 χρόνια να μην δηλητηριάσουν την οικοδόμηση της δημοκρατίας στις μουσουλμανικές χώρες»,

δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη κατά την διάρκεια συνόδου για την Λιβύη.

«Από την αρχή του 21ου αιώνα δεν είχαμε πολλές καλές εκπλήξεις. Δεν διαχειριστήκαμε τις νέες κρίσεις, την οικονομική κρίση, τη χρηματοπιστωτική κρίση, την πείνα, τη φτώχεια. Αλλά υπήρχε ένα καλό νέο: οι αραβικές εξεγέρσεις», πρόσθεσε.

«Εμείς, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουμε ανεχθεί καθεστώτα τα οποία δεν έπρεπε ποτέ να ανεχθούμε. Πιστεύω στο μέλλον της Λιβύης», ανέφερε, τονίζοντας ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι θα «δικαστεί». Κάλεσε ακόμη τους Λίβυους να έχουν το κουράγιο να συγχωρούν.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι οι σύμμαχοι, υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ θα παραμείνουν στη Λιβύη «προκειμένου να εργαστούν για οτιδήποτε οι Λίβυοι εξεγερμένοι θα έχουν ανάγκη».

Πηγή: skai.gr