Ημίωρη συνάντηση είχαν το μεσημέρι στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Γερμανία

και τις επιρροές που διαμορφώνονται σε σχέση με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ο κ. Πετσάλνικος, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση στο γραφείο του πρωθυπουργού,

ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με βουλευτές και άλλους παράγοντες της Γερμανίας, ενόψει της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, τις επόμενες μέρες, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής επιδίωξε να έχει αυτό το κύκλο επαφών προκειμένου να διαμορφώσει σαφή εικόνα για την πολιτική κατάσταση στη Γερμανία, έτσι όπως διαμορφώνεται και πως αυτή επηρεάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αύριο, Τετάρτη, εξάλλου, στις 9:30 το πρωί, ο κ. Πετσάλνικος θα συναντηθεί με 32 Γερμανούς δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ελλάδα για να τους ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πολιτική της διάσταση, σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν στη χώρα τους την πραγματική εικόνα.

Πηγή: real.gr