Ελεύθερος προσωρινά για τα “στημένα” αλλά υπό κράτηση για φορολογικές παραβάσεις παραμένει ο μέχρι πρότινος ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλας Μάκης Ψωμιάδη,

μετά την πολύωρη απολογία του για την εμπλοκή του στην υπόθεση των “στημένων” αγώνων του ποδοσφαίρου.

Ανακριτής και Εισαγγελέας, διαφώνησαν για την περεταίρω ποινική μεταχείριση του Μ. Ψωμιάδη, διαφωνία που θα κληθεί να λύσει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα του.

Ο ανακριτής της υπόθεσης τάχθηκε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος ο Ψωμιάδης με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 600 χιλιάδων ευρώ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί. Ωστόσο ο Μάκης Ψωμιάδης θα παραμείνει υπό κράτηση καθώς σε βάρος του υπάρχει ερημοκαταδίκη για χρέη, περίπου 300 χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο, υπόθεση που σύμφωνα με την υπεράσπισή του θα κλείσει τις επόμενες ημέρες με ρύθμιση που θα ζητηθεί και αναμένεται να τον “απελευθερώσει”.

Ο Μ. Ψωμιάδης, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του φέρεται να είχε την “διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”, μετήχθη ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή στις 12 το μεσημέρι και ξεκίνησε να λογοδοτεί μετά τις 2. Ο δικαστικός λειτουργός πριν ακούσει τον κατηγορούμενο και του υποβάλει ερωτήσεις, μελέτησε προσεκτικά το πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε ο Μάκης Ψωμιάδης, στο οποίο δίνει την δική του εκδοχή για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και στις οποίες έχει προστεθεί και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πηγή : skai.gr