Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Ευ.Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.Νέες διαπραγματεύσεις την Τρίτη.

Η συζήτηση δεν κατέληξε σε οριστική συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο κατά τη διάρκεια της μέρας με τα τεχνικά κλιμάκια

που βρίσκονται στην Αθήνα και το απόγευμα με νέα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας. Παράλληλα σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι δεν έχει προγραμματιστεί κυβερνητική επιτροπή για την Τρίτη.

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 7.22 με τη συμμετοχή και των κ.κ. Γιώργου Ζανιά και Ηλία Πλασκοβίτη.

Λίγη ώρα πριν από την επικοινωνία με τους εκπροσώπους της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ πηγές του υπουργείου Οικονομικών άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ληφθούν σήμερα οι τελικές αποφάσεις και να χρειαστεί και νέα τηλεδιάσκεψη.

Το ενδεχόμενο αυτό ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «όλες οι ειδικότερες αποφάσεις, οι οποίες κινούνται, ούτως ή άλλως, στο πλαίσιο του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και ισχύει ως νόμος του κράτους, θα ανακοινωθούν μετά και την ολοκλήρωση των επαφών με την τρόικα».

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Οι τροϊκανοί ζητούν την επιβολή νέων μέτρων, καθώς αμφισβητούν ευθέως την αποτελεσματικότητα του τέλους των ακινήτων και όσων έχει εξαγγέλλει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα.

Πηγή: real.gr