Άρχισε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού οικονομικών με τους επικεφαλής της Τρόικας. Λίγη ώρα πριν από την επικοινωνία με τους εκπροσώπους της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ πηγές του υπουργείου οικονομικών άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ληφθούν σήμερα οι τελικές αποφάσεις

και να χρειαστεί και νέα τηλεδιάσκεψη. Το ενδεχόμενο αυτό ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «όλες οι ειδικότερες αποφάσεις,

οι οποίες κινούνται, ούτως ή άλλως, στο πλαίσιο του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και ισχύει ως νόμος του κράτους, θα ανακοινωθούν μετά και την ολοκλήρωση των επαφών με την τρόικα».

Δεν αποκλείεται μετά από αυτές τις εξελίξεις να μην έχουμε απόψε τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα αλλά να συνεχιστούν οι επαφές με την τρόικα. Επίσης, η κυβερνητική επιτροπή δεν θα συνεδριάσει σήμερα, όπως αρχικά είχε δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Οι τροϊκανοί ζητούν την επιβολή νέων μέτρων, καθώς αμφισβητούν ευθέως την αποτελεσματικότητα του τέλους των ακινήτων και όσων έχει εξαγγέλλει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα.

Πηγή: real.gr