Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις των νέων πρόσθετων μέτρων, καθώς θα επικυρωθούν στη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συζητήσει με τους τροϊκανούς σκληρά και επώδυνα μέτρα, προκειμένου να ξεπεραστεί η δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν οι δανειστές την εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην σημερινή τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει μία τελευταία συζήτηση για το ειδικό τέλος ακινήτων, επιχειρώντας να πιέσει για την αποδοτικότητα του, αλλά είναι αποφασισμένος να συζητήσει και πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των στόχων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

• Η άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου χωρίς προσωπικές διαφορές, κατάργηση της πλειονότητας των επιδομάτων και απώλειες εισοδημάτων που ποικίλουν ανάλογα με την κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων

• Την διεύρυνση του στόχου για μείωση του προσωπικού που απασχολεί ο δημόσιος τομέας είτε με την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας είτε με την απόλυση συμβασιούχων αορίστου και ορισμένου χρόνου

• Την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

• Το άμεσο κλείσιμο περίπου 40 οργανισμών και τη συγχώνευση επιπλέον 25

• Μείωση των επικουρικών συντάξεων

Μετά από την τετράωρη κυβερνητική σύσκεψη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν το ευρώ, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων διότι, όπως είπε, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους προκαλούν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τα νέα μέτρα, παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους. Απλώς περιορίστηκε να πει ότι θα επισπευσθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες αναφέρονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Πηγή: real.gr