Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή στη βορειοανατολική Ινδία και έγινε αισθητός στο Νεπάλ και το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία, πέντε στο Νεπάλ και πέντε στο Σικίμ. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στα κρατίδια της Ινδίας Σικίμ, βόρεια Δυτική Βεγγάλη και Μπιχάρ.

Στο Νεπάλ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού όταν κατέρρευσε ένας τοίχος της βρετανικής πρεσβείας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτο Kantipur.

Στην πόλη σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ εκκενώθηκαν τα ξενοδοχεία. Στην Ινδία οι θάνατοι αναφέρθηκαν στα κρατίδια Σικίμ και Μπιχάρ.

Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Γκαντόκ πρωτεύουσας του Σικίμ και προερχόταν από βάθος 10 χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ έχουν καταγραφεί τρεις μετασεισμοί μεγέθους μεταξύ 4,6 και 5,7 βαθμών, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.

Μετά το σεισμό στη Γκαντόκ έπαψαν να λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα, ενώ γρήγορα το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας υπερφορτώθηκε, γεγονός που δυσχεραίνει την επικοινωνία με τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με έναν κάτοικο της Γκαντόκ, η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς αμέσως μετά το σεισμό διακόπηκε και η ηλεκτροδότηση, ενώ πολλά κτίρια παρουσιάζουν μεγάλες ρωγμές.

Πηγή: skai.gr