Μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε πρόταση συνεργασίας με την κυβέρνηση

και ζήτησε εκ νέου εκλογές και ισχυρή εντολή. Παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση προς τον Πρωθυπουργό τον χαρακτήρισε «μαυρογιαλούρο»

υποστηρίζοντας πως για να κρατηθεί στην εξουσία λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.«Το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα υπηρετούμε δύο διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές.

Εγώ δεν καίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπου που είναι οι εκλογές. Θέλω καθαρές λύσεις. Δεν με ενδιαφέρει αν ο Γ. Παπανδρέου θέλει συγκυβέρνηση για να πέσει στα μαλακά».

Οι θυσίες των πολιτών δεν πιάνουν τόπο

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φορολολατρία» και τόνισε ότι δεν θα επέβαλε ποτέ το τέλος για την ακίνητη περιουσία καθώς όπως υποστήριξε δεν θα φέρει το μέτρο τα αναμενόμενα έσοδα.

«Η κυβέρνηση σπάει όλα τα ρεκόρ της οικονομικής πολιτικής. Είναι φορολάτρες. Όταν υπάρχει ύφεση δεν υπάρχει αυξάνεις τους φόρους. Δεν αρμέγουν την αγελάδα την σκοτώνουν. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πιάνει τους στόχους της. Η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται γι αυτό να προσέχει ο Ευ. Βενιζέλος όταν μιλάει για την ΝΔ. Να παίρνομαι μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν. Τον φόρο για τα ακίνητα δεν τον έπαιρνα. Είναι άδικο μέτρο. Τα χρήματα δεν θα μπορέσουν να τα πάρουν. Θα γίνουν θυσίες και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει κυβέρνηση αναποτελεσματική»

Πως θα διαπραγματευτώ με την Τρόικα

Ο Αντώνης Σαμαράς στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ έθεσε τις προϋποθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με την Τρόικα.

«Ποτέ δεν ξεκινάς μια επαναδιαπραγμάτευση χωρίς να είσαι σίγουρος οτι θα πετύχεις. Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον να τους ρωτήσεις ευθέως προβλήματα στο σχέδιο που εφαρμόζεται; Δεύτερον πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο Β και εμείς το έχουμε καταθέσει και είναι κοστολογημένο. Τρίτο πρέπει να υπάρξει και η ισχυρή εντολή του λαού για την επαναδιαπραγμάτευση. Όσο πιο ισχυρή είναι τόσο πιο καλά θα διαπραγματευτείς».

Ο Παπανδρέου θέτει συνεχώς εκβιαστικά διλήμματα

Επίσης επανέλαβε πως τα σενάρια περί επιστροφής της δραχμής τα διακινούν κυβερνητικά στελέχη και επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

«Επίτροποι και υπουργοί μίλησαν για δραχμή και αυτές είναι κουβέντες της πεντάρας. Απαντήσεις για αυτό περιμένουμε από την κυβέρνηση. Ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να κρατηθεί με στην κυβέρνηση με ψέματα και εκβιαστικά διλήμματα. Αντιδρούν επειδή μιλούμε και αρχίζει αυτή προπαγάνδα και αυτό κόσμος τα γνωρίζει».

Εξεταστική για το έλλειμμα

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μετά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009

«Χωρίς ντοκουμέντα δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα. Τι ακριβώς συνέβη από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός θα πρέπει να μάθει γιατί μας πέταξαν έξω οι αγορές και δεν μπορέσαμε να δανειστούμε ο λαός θα μάθει όλοι την αλήθεια και ότι έχω πει ισχύει. Σε περίπτωση που αποκαλυφθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης στοιχείων .Η ΝΔ θα είναι αμείλικτη. Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2009 τα 10 δισ ήταν του ΠΑΣΟΚ και όχι της ΝΔ. Εμείς θα επιβεβαιωθούμε η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα και όχι μόνο ηθικό».

Ποιοι θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία

Ανέφερε παράλληλα τα κριτήρια με τα οποία οι εργαζόμενοι θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία. Επίσης προειδοποίησε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε κομματικές απολύσεις.

«Κερδίζεις περισσότερα αν βάλεις έναν υπάλληλο στην εργασιακή εφεδρεία από το να τον απολύσεις .Όσοι είναι πάνω από τα 50 ετών μπαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία και ακολουθούν για δύο τριετίες όσοι βρίσκονται μεταξύ των 40 – 50 ετών. Προειδοποιώ την κυβέρνηση. Μην τολμήσει απολύσεις προσωπικού με κομματικά κριτήρια. Μην το κάνει όπως στην απογραφή που μέτρησε τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά δεν είπε πότε τους προσέλαβε. Εμείς δεν έχουμε τακτική ρεβανσισμού, δεν μας πάει».

Έκλεισε την πόρτα συνεργασίας με την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη και τόνισε πως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές θα ζητήσει εκ νέου πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Η κεντροδεξιά δεν είναι πολυκατοικία, ούτε η καλύβα του καραγκιόζη. Η ΝΔ καλύπτει όλο τον χώρο της κεντροδεξιάς. Δεν συνεργάζομαι ούτε με καιροσκόπους, ούτε με λαϊκιστές.

Στήριξε το Κώστα Καραμανλή

Για τον Κώστα Καραμανλή ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως έχουν πολύ καλές σχέσεις και ότι η εμπειρία του και οι συμβουλές του είναι πολύτιμες.

Ναι μεν αλλά για το «γαλάζιο» Θύμιο Λυμπερόπουλο

Πήρε αποστάσεις από την στάση του γαλάζιου συνδικαλιστή Θ. Λυμπεροπούλου αλλά στήριξε τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί.

«Απολύτως καταδικαστέες οι ακραίες συμπεριφορές του Θ. Λυμπεροπούλου και εμείς σταθήκαμε απέναντι από την πρώτη στιγμή. Το νομοσχέδιο Ραγούση για τα Ταξί είναι πρόχειρο και γραμμένο στο γόνατο. Χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια και με ελεύθερες άδειες δημιουργούνται καρτέλ και εγώ τα καρτέλ θα τα πολεμήσω. Συμφώνησε η ΝΔ, ο τότε υπουργός Δ. Ρέππας και η Τρόικα και έρχεται ο Γ. Ραγκούσης και τα διαλύει όλα. Και γι’ αυτό όμως φταίει η ΝΔ. Διάβασε μάλιστα και μια δήλωση του Μ. Χρυσοχοίδη ο οποίος είχε ταχθεί κατά της απελευθέρωσης των ταξί χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια»

Δεν χωρούν αντιπολιτευτικές κορώνες για την ΑΟΖ

Η Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει την Κύπρο σε αυτό της το εγχείρημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για την χώρα μας.

«Η ΑΟΖ είναι το καινούριο όραμα και η μεγάλη ελπίδα για την χώρα μας. Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα αλλά πρώτα πρέπει να οριοθετηθεί η ΑΟΖ. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί με την Κύπρο τώρα. Παρακολουθούμε ένα ντελίριο από την πλευρά της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου και αυτό γίνεται λόγω της προεδρίας της Ε.Ε. που αναμένεται να αναλάβει η Κύπρος».

Πηγή: real.gr