«Αιχμάλωτη» σε λάθος πολιτική είναι η κυβέρνηση και ανίκανη να πιάσει τους στόχους της, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που δίνει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Μίλησε για «φορολάτρες» στην κυβέρνηση, που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ οικονομίας, αφού, όπως είπε, σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει βιβλίο οικονομίας που να λέει πως σε περιόδους ύφεσης αυξάνεις τους φόρους. «Πέρυσι δεν με πίστεψαν, φέτος δεν βλέπουν τα αποτελέσματα;», αναρωτήθηκε.

«Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα με τους Έλληνες ή την οικονομία χωρίς τους Έλληνες;», έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ υποστήριξε πως ήταν «ερασιτεχνική μπλόφα» το πήγαινε- έλα με την τρόικα. «Μας είχε πει ότι το βαρέλι έχει πάτο. Που πήγε ο πάτος; Μας έχει φύγει ο πάτος. Να διατηρεί την ψυχραιμία του ο κ. Βενιζέλος όταν απευθύνεται στη Ν.Δ.», συμπλήρωσε.

Άδικο μέτρο το τέλος στα ακίνητα

Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα είπε ότι είναι άδικο μέτρο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εισπράξει όσα υπολογίζει γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. «Ο κόσμος κάνει θυσίες και η κυβέρνηση είναι ανίκανη», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σε ερώτηση γιατί δεν συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, απάντησε πως «δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι πολιτικό το θέμα, έχουν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί γιατί βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση» και επανέλαβε ότι μόνη λύση στις σημερινές συνθήκες είναι οι εκλογές.

Εκλογές και ισχυρή λαϊκή εντολή

Καθαρές λύσεις, με εκλογές και ισχυρή λαϊκή εντολή, ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και είπε πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει συγκυβέρνηση για άλλον λόγο, για να πέσει στα μαλακά, δεν τον ενδιαφέρει. «Εγώ δεν καίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπου, που είναι αυτή τη στιγμή οι καθαρές λύσεις και οι εκλογές», επισήμανε.

«Δικαιώθηκα στις εκτιμήσεις»

Δικαιώθηκε στις εκτιμήσεις που είχε κάνει, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε πως δεν αισθάνεται ευχάριστα όταν του λένε οι πολίτες ότι δικαιώθηκε.

Επισήμανε ότι όπου ανέβασε τους φόρους η κυβέρνηση μειώθηκαν τα έσοδα το τελευταίο επτάμηνο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας μειώθηκαν κατά 80% και τα έσοδα από τα καύσιμα κατά 20%.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου σημαίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε και είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να πετύχει αυτή. Για τον κ. Σαμαρά οι προϋποθέσεις είναι τρεις: Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται έχει προβλήματα, πρέπει να υπάρχει δεύτερο πλάνο και σαφής εντολή του λαού, που όσο ισχυρότερη είναι, τόσο πιο ισχυρός είναι αυτός που θα πάει να επαναδιαπραγματευθεί.

Επισήμανε δε, επικαλούμενος έκθεση τράπεζας, πως το κόστος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διάσωσης της.

Εξεταστική για το Μνημόνιο

Ισχύει η δέσμευση του ότι αν γίνει κυβέρνηση θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, για να μάθει ο λαός την αλήθεια, πως έγινε και η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέδωσε τα σπρεντ στις 130 μονάδες και σήμερα ξεπέρασαν τις 2.000, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Σε ερώτηση αν πρέπει να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ως άνθρωπος πιστεύω ότι για να έχω τη δυνατότητα να κατηγορήσω κάποιον προσωπικά, πρέπει να έχω ντοκουμέντα».

«Εάν το νέο Μνημόνιο κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ψηφίσω. Αν είναι στην ίδια λογική, θα το καταψηφίσω, όχι 180 βουλευτές, και 200 να ζητάει», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως η Ν.Δ. δεν εκβιάζεται κι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να την εκβιάσει, ζητώντας να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, ίσως αυτός θα είναι ένας άλλος τρόπος για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

«Ο Γ. Ραγκούσης τα διέλυσε όλα»

«Το καρτέλ θα το πολεμάω όπου το βρίσκω», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας τις διαφωνίες του για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως το επιχειρεί η κυβέρνηση.

Επέμεινε στα πληθυσμιακά κριτήρια και για το θέμα των ταξί και κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση ότι «τα διέλυσε όλα», ενώ είχαν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ- τρόικα και Ν.Δ. με τη ρύθμιση του προκατόχου του Δ. Ρέππα

Για τον πρόεδρο της ομοσπονδία ιδιοκτητών ταξί Θύμιο Λυμπερόπουλο είπε ότι είναι «απολύτως καταδικαστέες» οι προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις του.

Πηγή: skai.gr