Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, Κωνσταντίνα Πέτροβα, σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα και ενός αξιωματικού εν αποστρατεία.

Οι διώξεις αφορούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες, που έγιναν σε βάρος των εν λόγω αξιωματικών,

από τους κατηγορούμενους σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε Κω και Κάλυμνο και αφορούν επίσης και δύο πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό, οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν από την εισαγγελέα, σε βάρος των πέντε συνολικά εμπλεκομένων, αφορούν στις κατηγορίες της μαστροπείας, εγκληματικής οργάνωσης, σύστασης συμμορίας και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εξέλιξη αυτή, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να θέσει σε διαθεσιμότητα τους δύο αξιωματικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν στον απόηχο δικαστικής απόφασης (είχαν επιβληθεί 23 φορές ποινή ισόβιας κάθειρξης, 181 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 7 εκατ. ευρώ σε 32 άτομα) του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε Κω και Ρόδο, ξεκίνησε νέος κύκλος καταθέσεων για τα όσα είχαν «προκύψει» από την ακροαματική διαδικασία της δίκης, σχετικά με την εμπλοκή απόστρατου αξιωματικού αλλά και των δύο εν ενεργεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: skai.gr