Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε νωρίτερα το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος,

με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον Πρόεδρο της ΝΔ τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και την κρίσιμες ώρες ενόψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Η αναβολή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αιφνιδίασε και το επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ που τώρα αναμένει και αυτός τις όποιες εξελίξεις προκειμένου να ολοκληρώσει την ομιλία του που θα πει το βράδυ στις παραγωγικές τάξεις στα πλαίσια της 76ης ΔΕΘ.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σβήνουν και γράφουν εκ νέου την ομιλία του και όλα πλέον είναι ρευστά για το πως θα κινηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι η πολιτική που ακολουθεί «δεν βγαίνει» και γι’ αυτό έχει χάσει και την εμπιστοσύνη της Ε.Ε.

Επίσης θα ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου κάτι το οποίο όπως αναμένεται να πει θα πρέπει να γίνει άμεσα. Παράλληλα θα αποκλείσει εκ νέου τα σενάρια περί συγκυβέρνησης.

Οι επιτελείς του προέδρου της ΝΔ αναγνωρίζουν τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο όμως δεν θα έρχεται σε σύγκρουση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα – τις οποίες, όπως θα πει και πάλι ο κ. Σαμαράς, θα τηρήσει στο ακέραιο.

Η ομιλία του κ. Σαμαρά αναμένεται να είναι έτοιμη αργά το απόγευμα καθώς οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν και όλες οι παράμετροι θα ληφθούν υπόψη πριν ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβει στο βήμα για την ομιλία του. Εξάλλου, όπως σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλα τα βλέμματα και εκτός συνόρων θα είναι στραμμένα επάνω του για ευνόητους λόγους».

Οι πληροφορίες του real.gr επιμένουν πως στο επιτελείο του κ. Σαμαρά αναζητείται ένας «κρυφός άσσος» που θα κάνει αίσθηση όπως οι προτάσεις που είχε καταθέσει στο Ζάππειο ΙΙ.

Πηγή: real.gr