Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα  Ελευθερίας Λογισμικού ή Software Freedom Day. Πρόκειται, ουσιαστικά για μια ευκαιρία για παλιούς, νέους και επίδοξους χρήστες και προγραμματιστές ελεύθερου λογισμικού

να μαζευτούν να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και ιδέες και να γιορτάσουν τα οφέλη που έχουν από το Ελεύθερο Λογισμικό. Στην Αττική έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στο hackerspace.gr από τις 12 το μεσημέρι.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα γίνουν προβολές ντοκιμαντέρ (όπως το Patent Absurdity) και των ταινιών του Blender Foundation καθώς και διάθεση υλικού από διάφορα projects ελεύθερου λογισμικού.

Επίσης αν θέλετε μπορείτε να συμμετάσχετε στο σχετικό event στο Facebook.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν διαλέξεις σε διάφορα σχολεία, ενώ η Ελληνική κοινότητα OpenSUSE έχει παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 18), όπου θα παραμείνει μέχρι τις 18 του μήνα.

Στην Λάρισα η LinuxTeam του TEI Λάρισας θα κάνει ανοιχτή εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ενώ στη Φλώρινα θα δραστηριοποιηθεί η Κοινότητα της OpenSUSE με τοπική βοήθεια. Αντίστοιχη εκδήλωση ετοιμάζει και στα Χανιά, ο Chania-LUG.

Μάθετε αναλυτικά για όλες τις εκδηλώσεις στο elkosmas.gr.

http://www.vimeo.com/ 11206098

 

Πηγή: real.gr