Έκκληση στους νέους, «να μείνουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα», έστειλε σε διαδικτυακή του επικοινωνία με έξι νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς,

από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται στα πλαίσια της ΔΕΘ.Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «δε θέλουμε να υπάρχουν καινούργιες αιμορραγίες», σημειώνοντας ότι η πολιτεία με «απλές, σωστές, γόνιμες,

μεθοδευμένες πρακτικές πρέπει να στέκεται δίπλα στους νέους» και «να προσφέρει κίνητρα σπουδών, εργασίας και επιστροφής στην Ελλάδα και όσων νέων έχουν μεταναστεύσει για να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, ώστε να εργαστούν για τη χώρα».

Τόνισε ωστόσο ότι και το κράτος πρέπει να εκπέμπει ήθος και αξιοσύνη για να δίνει στους νέους αίσθηση ψυχικής και συναισθηματικής σταθερότητας.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ανάπτυξης έχει δύο παραμέτρους, η μία εκ των οποίων είναι η σχέση της αγοράς με την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια και η δεύτερη ο προσανατολισμός των νέων σε σπουδές και σε δραστηριότητες, που συνδέονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ανάγκες του τόπου τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «μπορείς να μείνεις εδώ κάτω από χειρότερες συνθήκες αρκεί να αισθάνεσαι αξιοπρεπής. Είναι αυτό που σήμερα λείπει στην πατρίδα μας. Αισθάνομαι ότι τα νέα παιδιά σήμερα αυτό το γνωρίζουν. Αισθάνομαι ότι κάποιος, ο οποίος είναι να φύγει να μείνει, όταν ακούει ότι έρχεται κάθε τρεις μήνες ένας καινούργιος φόρος, ένα καινούργιο χαράτσι για τα ακίνητα»… ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι η κατάσταση «έχει φτάσει στο άκρο» και «δεν αντέχει άλλο», είπε και σημείωσε ότι «αυτό το ‘δεν αντέχει άλλο’ είναι εκεί που πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να δώσει ένα καινούργιο όραμα». Ότι δηλαδή, ξέρω τι κάνω και κρατάω γερά το τιμόνι και έχω σχέδιο και είμαι αποφασισμένος και θα δώσω κι εγώ πρώτος το παράδειγμα. Σήμερα, αυτό το παράδειγμα δεν ήρθε ποτέ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκε ότι 51.000 νέοι σπουδάζουν στο εξωτερικό και ξοδεύουν σε συνάλλαγμα πάνω από 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Επίσης, ότι 7 στους 10 νέους επιστήμονες αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό.

Πηγή: skai.gr