Για ακόμα μία φορά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Άντερλεχτ , γνωρίζοντας βαριά ήττα με 4-1.

Με το… αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ. Η «Ένωση» δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και γνώρισε μία οδυνηρή ήττα,

πληρώνοντας την άμυνά της και τις αντεπιθέσεις «φωτιά» των Βέλγων.

Έτσι, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν κατάφερε να «δραπετεύσει» με νίκη από μία έδρα που δεν έχει καταφέρει να πάρει ποτέ το διπλό.

Τρία γκολ πέτυχε ο… δαίμονας Σουάρες κι ένα ο Γιοβάνοβιτς. Με εξαιρετικό τέρμα του Λεονάρντο είχε μειώσει προς στιγμή (2-1) η ΑΕΚ. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι μετά από την αποβολή του Μανωλά (77′)

To ματς

Μια από τις πιο κλισέ δικαιολογίες λέει «είχαμε απουσίες». Η ΑΕΚ, ωστόσο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς καμία τύψη. Κι αυτό διότι κατέβηκε στο «Κονστάντ Βαν Ντε Στοκ» με πολύ περισσότερες απ’ όσες η ποιότητά της αντέχει.

Με πραγματικά απόντες χαφ (Μάκος, Καφές). Με ουσιαστικά απόντες χαφ (ανέτοιμος ακόμα Βάργκας, ανέτοιμος… σταθερά Γκέντσογλου). Με «σαν απόντα» τερματοφύλακα -που δέχεται γκολ, είτε επειδή… εκπλήσσεται που ο Δέλλας κόβει τον Σουάρες, είτε επειδή το χορηγεί ο ίδιος (λίγο πριν την κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς).

Και με πραγματικά απούσα την τύχη. Όχι επειδή το απίστευτο σόλο του Λεονάρντο (και το ακόμα πιο απίστευτο τελείωμά του) θα της έδινε πραγματικές ελπίδες να φέρει «τούμπα» την κατάσταση. Αλλά επειδή το «χειρουργικό» πλασέ του Σουάρες ήρθε να τις… αφαιρέσει σχεδόν αμέσως μόλις δημιουργήθηκαν.

Στην προσπάθεια του ν’ αποδείξει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται κι εκείνος μεταξύ των απόντων, ο Χιμένεθ άρχισε τις αλλαγές μετά την ανάπαυλα. Αρχικά παικτών που θα ‘πρεπε να παίζουν (Κάρλος) με παίκτες που «παίζουν-δεν παίζουν το ίδιο κάνει» (Λαγός). Κι έπειτα παικτών (Λυμπερόπουλος-Μπέλεκ) που θα τον βοηθούσαν ν’ αλλάξει σύστημα και να ρισκάρει (4-4-2). Μάταια…

Η ΑΕΚ παρέμενε σχετικά ακίνδυνη επιθετικά και… αρκετά επικίνδυνη αμυντικά. Αφού, λοιπόν, οι προσπάθειες του μοναδικού «διασωθέντα» Λεονάρντο δεν αρκούσαν για να… διασωθεί και η ίδια με μια αξιοπρεπή ήττα, ήρθε ο Μανωλάς να εξαντλήσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Η παράσταση που έπαιξε ο Έλληνας στόπερ έφερε αποβολή δική του (και όχι του Γιοβάνοβιτς) κι επέτρεψε ακόμα ευκολότερα στον Σουάρες να τελειώσει με χατ-τρικ λίγο μετά τη δική του.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άντερλεχτ (Άριελ Γιάκομπς) : Προτό, Βασιλέφσκι, Κουγιατέ (85′ Σαφάρι), Γιουχάς, Ντεσχάχτ, Μπιλιά, Κλίεσταν, Ζιλέ, Γιοβάνοβιτς (80′ Γιακοβένκο), Σουάρες (85′ Ντε Σούερ), Φερνάντο.

Στον πάγκο: Σκόλεν, Οντόι, Μάρετσεκ, Κανού.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Βάργκας, Γκέντσογλου, Λαγός (46′ Κάρλος), Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο (71′ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57′ Μπέλεκ).

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Κοντοές, Κάλα, Γκερέιρο.

Διαιτητής: Κάρλος Γκόμες (Ισπανία)

Βοηθοί: Ραούλ Καμπανέρο Μαρτίνεθ, Λουίς Φερνάντο Μάρκο Μαρτίνεθ (Ισπανία)

Γήπεδο: «Κονστάντ Βαν Ντε Στοκ»

Πηγή: sday.gr