Επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών και επίθεση σε δημόσιο και ΜΜΕ από τον πρωθυπουργό στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε από όλους τους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Καλό είναι να συζητάμε, καλό είναι να διαπραγματευόμαστε, καλό είναι να διαβουλευόμαστε, να δούμε πώς εφαρμόζουμε τους στόχους. Αλλά αυτούς τους στόχους, όμως, πρέπει να τους πιάσουμε και να κινηθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Με αφορμή τη συγχώνευση της ΕΡΤ αλλά και άλλων δημοσίων οργανισμών ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαιτέρως καυστικός όσον αφορά στις συμπεριφορές συνδικαλιστικών οργάνων. «Ο καθένας φτιάχνει το τσιφλίκι του, το φέουδό του, ως παράγοντας, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε ζούσε παρασιτικά από το Ελληνικό Δημόσιο, είτε είναι Μέσο Ενημέρωσης, είτε είναι συντεχνία ή ένα συνδικάτο, που θεωρεί ότι είναι πια δικό του αυτό το κομμάτι του κράτους και κάνει ό,τι θέλει. Η αυθαιρεσία, αυτή τη λογική έχει» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να μπει τέλος στο πελατειακό κράτος. «Το Δημόσιο υπηρετεί τον πολίτη. Δεν υπηρετεί τον άλφα ή τον βήτα παράγοντα, όσο ψηλά κι αν είναι. Να ξεφύγουμε από αυτή τη δήθεν αριστερίστικη ρητορική, ότι εμείς είμαστε συντηρητικοί όταν βάζουμε μια τάξη». Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και για τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ στα οποία επέρριψε ευθύνες για την διεθνή εικόνα της χώρας.

«Τα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης συμβάλλουν τα μέγιστα στο να διογκώνονται θέματα και να δημιουργούνται φημολογίες, αυτά όμως αναπαράγονται και στο εξωτερικό. Όμως, αυτό σημαίνει ότι κι εμείς χρειάζεται να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, όχι μόνο σ’ αυτά που λέμε, αλλά και σ’ αυτά που κάνουμε, για να προχωρήσουμε καθοριστικά, ώστε να κλειδώσουμε αυτή τη συμφωνία του Ιουλίου, την οποία με κόπο καταφέραμε».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου αναλύοντας τα σημαντικά οφέλη που έχει από αυτή η χώρα μας.

Πηγή: real.gr