Αύριο αποφασίζεται αν θα γυρίσει η τρόικα στην Αθήνα και πότε, όπως απάντησε ερωτηθείς ο επίτροπος Όλι ρεν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ενδιάμεσων οικονομικών προβλέψεων της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη δήλωση του επιτρόπου: «Η μπάλα είναι στα χέρια της Ελλάδας να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την ελλιπή εφαρμογή των μέτρων και την ύφεση.

Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο είναι σε μεγάλο βαθμό στον σωστό δρόμο».

Επιπλέον, ο κ. Ρεν ανέφερε: «Θα έχουμε αύριο μια συζήτηση για τα ελληνικά μέτρα στο Eurogroup της Πολωνίας και εκεί θα αποφασιστεί αν αποστολή θα γυρίσει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν πληρούνται όλοι οι όροι τότε η έκθεση θα ολοκληρωθεί και θα μπορέσουμε να κάνουμε την εκταμίευση και να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για το διάδοχο πρόγραμμα με συμμετοχή των ιδιωτών» και πρόσθεσε «μία ακόμη συζήτηση για το διάδοχο πρόγραμμα θα γίνει αύριο στο Eurogroup».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου, Μέρκελ και Σαρκοζί, ο Επίτροπος επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών συμφώνησαν ότι θα κάνουν ότι χρειαστεί για τη σταθερότητα του ευρώ και ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ. Μην υποτιμάτε την βούληση των ηγετών… Η Ελλάδα πρέπει τώρα να επιταχύνει την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για να πείσει του εταίρους…»

Πηγή: real.gr