«Στόχος του Χορστ Ράιχενμπαχ είναι να φέρει μία μεγάλη ένεση αισιοδοξίας στην Ελλάδα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών,

Γιώργος Χατζημαρκάκης, εκτιμώντας ότι η ομάδα Δράσης έρχεται για να μείνει 3 χρόνια στην Ελλάδα.«Στην Ευρώπη έχουν καταλάβει ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα δε λύνονται σε μία εβδομάδα»,

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαράκης και πρόσθεσε ότι αναμένονται περί τα 200 άτομα τα οποία θα εγκατασταθούν σε υπουργεία αλλά και σε περιφέρειες, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα έχει τεχνικό και όχι αποφασιστικό ρόλο και προσδιόρισε τη δράση της στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΕ, στις αποκρατικοποιήσεις και στις φορολογικές εισροές.

Τέλος, ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία στο πολιτικό σύστημα, ενώ χαρακτήρισε «λάθος» το ότι ο κ. Ρέσλερ χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του.

«Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα είναι μοναδικό σε εύρος και σε βάθος, και ακόμη και μία καλή διοίκηση θα είχε μεγάλες δυσκολίες στο να εκτελέσει όλες αυτές τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) Horst Reichenbach, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Σία Κοσιώνη και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Πηγή: skai.gr