Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου αποτελεί κοινή βούληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

, του προέδρου Σαρκοζί και της καγκελαρίου Μέρκελ σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης.

Κόντρα στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών κατά την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Σαρκοζί Παπανδρέου τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα από την πλευρά της, είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις έναντι των εταίρων της διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο στις τελευταίες συνεδριάσεις του και τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί αυτό θα οχυρώσει την ελληνική οικονομία, θα ανακόψει τη διόγκωση του δημόσιου χρέους και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, ενώ δεν υπάρχουν δηλώσεις προς το παρόν από την καγκελαρία.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας ο οποίος τον ενημέρωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα ψηφίσουν την απόφαση της 21ης Ιουλίου.

Πηγή: skai.gr