Ο δικομματισμός πρέπει να καμφθεί και ο ΛΑΟΣ θα καταθέσει τη δική του κυβερνητική πρόταση, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης,

στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η ΔΕΘ. Ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε ότι θα στήριζε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,

χωρίς να συμμετέχει σε αυτή, επειδή ο ίδιος δεν μπορεί να κυβερνήσει, ενώ αν συνεργαστεί μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα, έχοντας απέναντι τους το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά.

Για το ρόλο που θα έχουν οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, σε μια τέτοια περίπτωση, τόνισε ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει ο ένας έναντι του άλλου για το καλό της χώρας.

Πάντως, καταλόγισε ανικανότητα και στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Αντώνη Σαμαρά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, ενώ σε ερώτηση γιατί τότε δέχεται να στηρίξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, απάντησε ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε προτάσεις του και το «Ζάππειο 2» του κ. Σαμαρά είναι σαν «φωτοτυπία του προγράμματος του ΛΑΟΣ».

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο, από αναπάντεχα και απρόβλεπτα γεγονότα, και όπως είπε μπορεί να υπάρχει και «κομπρεμί» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση αν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπορεί να παίξει κάποιον ρόλο στο μέλλον, επισήμανε: «Ο Καραμανλής έκανε τεράστια πολιτικά λάθη, όμως κανείς δεν του καταλόγισε δόλο. Ο Καραμανλής δεν είναι για πέταμα. Ηλικιακά είναι μικρότερος από τον Κώστα Σημίτη, που θα μπορούσε να έχει κάποιον ρόλο. Θα γίνει ξανά πρωτοσέλιδο ο Καραμανλής, το πότε δεν το ξέρω».

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ξένοι την Ελλάδα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι οι παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα προκαλούσαν παρεξηγήσεις αν γίνονταν στο πεζοδρόμιο.

«Στη συνείδηση των Ευρωπαίων έχουμε χρεοκοπήσει», παρατήρησε, ενώ είπε ότι οι δηλώσεις αξιωματούχων περί χρεοκοπίας, οι οποίες στη συνέχεια αναιρούνται, του θυμίζουν τα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ στη διάρκεια της δικτατορίας με τον καλό και τον κακό αξιωματικό.

Για την Ελλάδα τόνισε ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχει πιο κάτω να πάει, διότι «μετά το κώμα είναι ο θάνατος».

Καταλόγισε ευθύνες στην Τράπεζας της Ελλάδος γιατί δεν προχώρησε έγκαιρα σε συγχωνεύσεις ελληνικών τραπεζών και σήμερα έχουμε τον αφελληνισμό τους με την είσοδο ξένων κεφαλαίων.

Χαρακτήρισε «ανόητο» το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας και αναρωτήθηκε «ποιος νοσηρός εγκέφαλος το σκέφθηκε».

Για την εργασιακή εφεδρεία είπε ότι ουσιαστικά είναι απόλυση και μέσω αυτής το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επιδιώκουν να αυξήσουν την εκλογική τους πελατεία στο δημόσιο τομέα. «Θα γίνουν πράματα και θάματα με το ποιοι θα φύγουν», είπε και ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θα έκανε απολύσεις στο δημόσιο, αλλά θα έστελνε τους δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται να δουλέψουν σε εξαγωγικές επιχειρήσεις ή σε αγροτικές εργασίες.

Άσκησε, επίσης, κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και σημείωσε: «Χθες φέραμε τους μετανάστες, σήμερα τους φτιάχνουμε τζαμιά, αύριο θα έχουν εκλογικά βιβλιάρια και μεθαύριο θα κυβερνούν την Ελλάδα».

Κατήγγειλε ότι στη Θράκη «κάνει κουμάντο το Τουρκικό προξενείο» και εξέφρασε την ανησυχία για τη δημιουργία στην περιοχή ισλαμιστικού κόμματος που μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να μπει στη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο κόμμα που ίδρυσε, το ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι έγινε 11 χρονών, πέρασε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και είναι υπερήφανος, γιατί έχει περγαμηνές και είναι το μόνο κόμμα, από το 1950, που κατάφερε να διεμβολίσει τον δικομματισμό.

Πηγή: skai.gr