Σειρά συναντήσεων με Γερμανούς υπουργούς και με την ηγεσία του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας BDI έχει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Κατά τη μονοήμερη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο κ. Παπακωσταντίνου θα συναντηθεί με τον υπoυργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον υφυπουργό Οικονομίας,

υπεύθυνο για θέματα Ενέργειας κ. Χόμαν, και τον ομόλογό του υπουργό Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Επίσης, θα έχει συνάντηση με το γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας BDI Μάρκους Κέρμπερ.

Ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας που εκπροσωπεί 100.000 γερμανικές επιχειρήσεις έχει εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Μ.Κέρμπερ, σύμφωνα με την Deutsche Welle, εκτιμά ότι θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο μια χρεοκοπία της Ελλάδας. «Η παρούσα κρίση εμπιστοσύνης στη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να βγει από την κρίση και η αμφισβήτηση της ικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει τέλος στην κρίση είναι κατανοητές… Είναι λοιπόν μετά από 18 μήνες επίσης κατανοητό να επικρατεί ένας εκνευρισμός, κυρίως μάλιστα όταν έχουμε αλλαγές προσώπων στο διευθυντήριο της ΕΚΤ» εξηγεί.

Ο κ. Κέρμπερ εκτιμά ότι το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. Πιστεύει, ωστόσο, ότι η γερμανική κυβέρνηση, ως κυβέρνηση της σημαντικότερης χώρας της ΕΕ, έχει περισσότερες ευθύνες. «Η κ.Μέρκελ γνωρίζει τι πρέπει να γίνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: real.gr