Σημαντική πτώση 11,11 % σημείωσε η κατανάλωση ρεύματος τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας,

ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η υποχώρηση της ζήτησης διαμορφώνεται στο 3%. Η πτώση οφείλεται στην κρίση που αναγκάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Για τον Αύγουστο, ρόλο έπαιξαν και οι καλύτερες σχετικά καιρικές συνθήκες (χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με πέρυσι) που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών.

Η μείωση της κατανάλωσης τον περασμένο μήνα ήταν 8,9 % για τις μεγάλες βιομηχανίες και 11,7 % για τις λοιπές χρήσεις (νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, κ.α.. Στο 8μηνο αντίστοιχα οι μεγάλες επιχειρήσεις εμφανίζουν άνοδο της κατανάλωσης κατά 5,9 % και οι λοιπές χρήσεις πτώση 3,9 %.

Σε επίπεδο παραγωγής, οι λιγνιτικές, πετρελαϊκές μονάδες και τα υδροηλεκτρικά έχουν περιορίσει τη συμμετοχή τους στην κάλυψη του φορτίου (μείον 2,6 %, 92 % και 38 % αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι), ενώ αυξημένη κατά 45 % είναι η παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου και κατά 20 % οι ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά).

Πηγή: real.gr