Σκάνδαλο κατασκοπείας υπέρ της Βρετανίας από κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΠ έχει ξεσπάσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών,

καθώς η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κατασκοπεία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας,

η οποία είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις επιτήρησης και παρακολούθησης “στόχων” εντός του ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή τέθηκε σε διαθεσιμότητα το στέλεχος, ο οποίος παντως δηλώνει “Αθώος”.

Οπωσδήποτε επειδή στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει μια έντονη, ας την χαρακτηρίσουμε “αντιπαλότητα” μεταξύ διαφόρων ομάδων και τομέων και σε λίγες μέρες θα υπάρξουν εκλογές ,στους 600 περίπου εργαζόμενους της ΕΥΠ , κρατάμε ένα μικρό καλάθι για τα όσα αναφέρονται στην δίωξη, αφού πρόσφατα αθωώθηκε άλλο στέλεχος της ΕΥΠ που είχε πέρσι κατηγορηθεί για υπεξαίρεση απόρρητων εγγράφων που είχαν βρεθεί στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει στις βρετανικές υπηρεσίες MI5 (αντικατασκοπία και αντιτρομοκρατία) και την ΜI6 (κατασκοπεία στο εξωτερικό της Βρετανίας).

Το στέλεχος της ΕΥΠ που κατηγορείται, είχε αναλάβει την θέση του προϊσταμένου την περίοδο 2005-2006 και ήταν σε ομάδα που ειδικευόταν στις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις.

Προ μερικών μηνών έγινε αντιληπτό ότι οι βρετανικές υπηρεσίες είχαν άριστη πληροφόρηση για “στόχους” εντός του ελληνικού εδάφους και μάλιστα συνέπιπτε αυτή η πληφορόρηση με τις ίδιες αναφορές που είχε και η ΕΥΠ και τότε ξεκίνησε η σχετική έρευνα που κατέληξε στον “εγκλωβισμό” του email του συγκεκριμένου αξιωματούχου, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε εκπαιδευτεί και στην Βρετανία. Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες και μιλάει για “Συνηθισμένη αλληλογραφία με συμμαχικές υπηρεσίες”.

Πηγή: skai.gr