Μία φυλή στον Αμαζόνιο, τους Amondawa, ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες, που ζουν στα σύνορα της Βραζιλίας με τη Βολιβία…

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν παντελής άγνοια για την έννοια του χρόνου, κανείς δεν έχει ηλικία γιατί απλά αλλάζουν τα ονόματά τους και αυτό δηλώνει τη μετάβαση από το ένα στάδιο της ζωής τους στο άλλο και την αλλαγή θέσης τους μέσα στη κοινότητα.

Οι επιστήμονες λένε ότι, η φυλή Amondawa, είναι από τους τυχερούς ανθρώπους πάνω στη γη, αφού δεν υπάρχει το άγχος της καθημερινότητας για να προλλάβουν ή να κάνουν κάτι, ο χρόνος γι’αυτούς δεν είναι χρήμα και δεν σκέφτονται το αύριο.

Διαφέρουν πολύ από εμάς τους δυτικούς και στο λεξιλόγιό τους δεν υπάρχουν λέξεις όπως, χτες, σήμερα, αύριο, εκτός και αν κάποια στιγμή μάθουν κάποια άλλη γλώσσα.

Το φαινόμενο αυτό, δυστυχώς έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που ο “δυτικός πολιτισμός” τους ανακάλυψε, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν κάποιες γλώσσες (όπως Πορτογαλικά), τους τρόπους ζωής αυτών των πολιτισμών και να κινδυνεύουν να ξεχάσουν τη γλώσσα τους και όλα τα καλά που αυτή συνεπάγεται.

Πηγή: troktiko-blog.blogspot.com