Χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί παραμένουν έξω από τη Βουλή. Υψηλοί τόνοι μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Ραγκούση.

Αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεση τους με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που έγινε μεταξύ της Βάσως Παπανδρέου και του υπουργού Μεταφορών.

Βάσω Παπανδρέου: Πρέπει να κάνεις διάλογο και όχι να έχεις κλειστές πόρτες

Γιάννης Ραγκούσης: Εγώ έχω κάνει μέχρι και γραπτό αίτημα για διάλογο. Βρες κάτι να πεις για τον Λυμπερόπουλο που απειλεί τις ζωές μας.

Μιλένα Αποστολάκη: Η τρόικα δεν παρατηρεί την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά την κυβέρνηση και την αποτελεσματικότητα της.

Αικατερίνη Περλεπέ: Πρέπει να μπουν πληθυσμιακά κριτήρια.

Νίκος Σαλαγιάννης: Πρώτοι οι υπουργοί να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των στιγμών

Σπύρος Βούγιας: Να προσέξουμε να μην δημιουργηθούν καρτέλ

Νάσος Αλευράς: Αν προεκλογικά λέγαμε αλήθειες, θα μπορούσαμε τώρα να συνεδριάζουμε χωρίς ταξί και αγανακτισμένους έξω από τη Βουλή

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην εισήγηση του τόνισε ότι μαζί με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί προωθεί και την απελευθέρωση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

«Σας ενημερώνω ότι σε αυτό το νομοσχέδιο θα υπάρχουν εκτός από τα ΤΑΞΙ και διατάξεις που αφορούν στα φορτηγά. Το άνοιγμα θα είναι πλήρες, ολοκληρωμένο, άμεσο και με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ» είπε ο υπουργός Μεταφορών.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση «θα ήταν τουλάχιστον ανήθικο και άδικο η κυβέρνηση να συναλλάσσεται με συντεχνίες προκειμένου να διατηρήσουν άδικα προνόμια».

«Δε νομίζω ότι αντέχει κανείς να βγει και να πει στους Έλληνες ότι θα κάνουμε χάρη σε μια συντεχνία τη στιγμή που ζητάμε από όλους να δώσουν από αυτά που δεν περισσεύουν» υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών.

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης προσπαθεί να κατευνάσει τους τόνους βουλευτών όπως της Τόνιας Αντωνίου που έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στη Βουλή με τους ιδιοκτήτες ταξί να προσπαθούν ακόμα και με μηχανές να σπάσουν τον αστυνομικό φράχτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια και ότι οι άδειες θα ανήκουν στο κράτος είναι δύο από τα θέματα που αντιδρούν έντονα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι και σήμερα «σήκωσαν χειρόφρενο». Δεν αποκλείεται οι απεργιακές κινητοποιήσεις να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα καθώς η ομοσπονδία τους μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απόφαση.

Πηγή: real.gr