Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σήμερα, Τρίτη, σε σχολικό λεωφορείο, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά και ο οδηγός, σημειώνοντας ότι τα παιδιά στο λεωφορείο ανήκαν σε φιλοκυβερνητική φυλή.

Οι επιτιθέμενοι έριξαν μια αυτοπροωθούμενη ρουκέτα και πυροβόλησαν με τουφέκια ΑΚ-47 κατά του σχολικού λεωφορείου στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ,

σκοτώνοντας τέσσερα παιδιά και τον οδηγό. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν επίσης 18 άνθρωποι, εκ των οποίων 15 παιδιά, προσέθεσε η αστυνομία.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι οποίοι θεωρούνται από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια, έχουν εντείνει τις πιέσεις τους προς τις φυλές που αντιτίθενται σε αυτούς.

«Οι σύντροφοί μας επιτέθηκαν στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε παιδιά της φυλής Άκα Χελ, τα μέλη της οποίας πολεμούν εναντίον μας υπό τις εντολές του πακιστανικού στρατού», δήλωσε τηλεφωνικώς ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Αφρίντι στο Ρόιτερς από άγνωστη τοποθεσία.

«Προειδοποιήθηκαν επανειλημμένως να απέχουν από οποιαδήποτε δραστηριότητα εναντίον μας, αλλά δεν άκουσαν. Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τέτοιες επιθέσεις», προσέθεσε.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν κρατούν εξάλλου ομήρους από τις 31 Αυγούστου περισσότερους από 20 νεαρούς άνδρες μιας άλλης φιλοκυβερνητικής φυλής, αυτής των Παστούν, σε περιοχή κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, αξιώνοντας την απελευθέρωση πολλών κρατουμένων και να σταματήσει η υποστήριξη των επιθέσεων εναντίον τους.

Πηγή: skai.gr