Το γραφείο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί διέψευσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζονταν να δημοσιοποιήσουν μία κοινή ανακοίνωση σχετικά με την Ελλάδα,

όπως είχε αναφέρει νωρίτερα μία γαλλική κυβερνητική πηγή στο Reuters. «Δεν θα υπάρξει καμία γαλλογερμανική πρωτοβουλία σήμερα», δήλωσε ένας αξιωματούχος του γραφείου του Σαρκοζί.

Λίγο νωρίτερα μία γαλλική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα κάνουν αργότερα σήμερα δηλώσεις για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχαν χθες Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία και δήλωσαν «αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» για να κατευνάσουν την κρίση αξιοπιστίας της Ελλάδας και της ευρωζώνης.

«Ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος», είχε υπογραμμίσει αυτή η πηγή. «Επικοινώνησε με την Άγκελα Μέρκελ χθες για να συμφωνήσουν τις θέσεις που θα δημοσιοποιήσουν σήμερα. Θα αναλάβουν δράση σήμερα», είχε επισημάνει η γαλλική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: skai.gr