Όπως αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα οι Γερμανοί δεν παίζουν και είναι έτοιμοι για όλα μέχρι και για να μας αναγκάσουν για έξοδο από το νόμισμα.

Η κατάρρευση που επικράτησε την Δευτέρα στις αγορές βασίστηκε σύμφωνα με το Bloomberg τουλάχιστον, στο αυξανόμενο ρίσκο χρεοκοπίας της χώρας.

Και οι Γερμανοί φτάνουν τώρα να λένε ότι θα επιταχύνουν την συγκρότηση του EFSF όχι για να σώσουν την Ελλάδα αλλά για να περιχαρακώσουν την Ευρώπη από την χρεοκοπία μας.

Υπάρχει φωτιά όπου υπάρχει και καπνός; Ένα είναι οφθαλμοφανές. Πώς θα πείσουμε Ευρώπη και αγορές ότι κάνουμε κάτι για να σωθούμε, όταν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης έχουν αρχίσει να καίγονται ακόμα και από την ίδια την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ; Οι ευθύνες μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε τέτοια θέση είναι βαριές και οι αποφάσεις, που ακόμα έχουμε τον χρόνο να λάβουμε πρέπει να έχουν εθνικό χαρακτήρα. Είναι προτιμότερο για κάποιους να παραιτηθούν τίμια ή να ζητήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας παρά να οδηγήσουν με βλακώδη ημίμετρα τη χώρα στη χρεοκοπία ή εκτός ευρώ. Γιατί είναι προφανές, ότι ούτε τη δραχμή δεν ξέρουν να αξιοποιήσουν.

Ας βγάλουν λοιπόν ένα ευρύ πρόγραμμα άμεσων αποκρατικοποιήσεων και απολύσεων στο δημόσιο, από το να θεσμοθετούν φόρους που όπως δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ανεβάζουν το ταμειακό έλλειμμα. Παράλληλα τα έσοδα μειώνονται και οι δαπάνες μεγαλώνουν. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για πολιτικούς παλιμπαιδισμούς. Και οι διαπραγματεύσεις που ας ελπίσουμε, ότι δεν θα καταλήξουν σε μια εσωτερική στάση πληρωμών, δεν θα αποβούν τελικά σε ένα θρίλερ που θα δοκιμάσει περισσότερο την αγωνία του κόσμου. Σήμερα η ρήση “εσώθη η πατρίς” παύει να αποτελεί χιούμορ και είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Οι πληροφορίες λένε ότι αν οι Γερμανοί “κάνουν την κόμπλα” θα κοιτάξουν να υποστηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες φοβούμενοι ιδιαίτερα τις επιπτώσεις που εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη. Να πούμε ότι το χρηματιστήριο της Γερμανίας έχει χάσει περίπου 34% από τα υψηλά του, από την στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται το αδιέξοδο του ελληνικού προβλήματος. Σήμερα είναι Τρίτη και 13. Ας ελπίσουμε ότι η άγνοια κινδύνου, αν για αυτό πρόκειται, που επικρατεί στην κυβέρνηση, κατά κάποιον μαγικό τρόπο θα διορθωθεί.

Πηγή: capital.gr