Νομίζω, πλέον, ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι είναι πανικόβλητοι, αναζητώντας δε απεγνωσμένα να πάρουν τη… δόση τους, κλέβουν ασύστολα και τα λίγα ευρώ που απέμειναν στις τσέπες των λεηλατημένων φορολογούμενων.

Είμαστε σε πόλεμο είπε ο πρωθυπουργός. Προφανώς και έχει δίκιο, μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι σ’ αυτό τον πόλεμο ο αντίπαλός του είναι ο ελληνικός λαός.

Δεν έχει συναίσθηση ότι κυβερνά επί δύο χρόνια και σ’ αυτό το διάστημα έχουν φορολογηθεί ακόμα και οι ανάσες μας αλλά παρ’ όλα αυτά η κοινωνία δεν αναπνέει. Και έρχεται όλη αυτή την παταγώδη αποτυχία να την εμφανίσει ως προσπάθεια εξόδου από τη κρίση!

Είναι πλέον σαφές ότι δεν ευθύνεται ο κύριος Παπανδρέου γι’ αυτά που συμβαίνουν. Ευθύνη, μεγάλη μάλιστα, έχουν όσοι πίστεψαν ότι θα έβρισκε τα λεφτά και τώρα καταλαβαίνουν-αργά πλέον- από πού και από ποιους. Μεγάλη ευθύνη, όμως, έχουν και τα στελέχη της κυβέρνησης που ενώ γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος είναι εκτός πραγματικότητας, συνεχίζουν να στηρίζουν τη ξέφρενη πορεία του στη καταστροφή.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ανεπαρκής, η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και μαθηματικά οδηγείται στην πλέον επικίνδυνη περιπέτεια της μακραίωνης ιστορίας της. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Οφείλει να εκφράσει- γράφοντας ιστορία- την απόγνωση του ελληνικού λαού και να μιλήσει εξ ονόματός του. Επιτέλους κάποιος χρειάζεται να κάνει κάτι και γι αυτό τον κόσμο που παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει τον αφανισμό του.

Του Χάρη Παυλίδη

Πηγή: statesmen.gr