Μέσα στο μήνα η Facebook αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τη νέα μουσική υπηρεσία του κοινωνικού της δικτύου. Και ενώ ο καιρός πλησιάζει,

μια νέα φήμη θέλει την υπηρεσία Facebook Musicνα έρχεται με δύο πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες, τις scrobbling και track unification.

Οι χρήστες του Last.fm πιθανότατα είναι εξοικιωμένοι με τον όρο scrobbling.Πρόκειται για μια λειτουργία που προσθέτει όποιο τραγούδι ακούς στο προφίλ σου, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις το παραμικρό.

Φυσικά, ελπίζουμε ότι θα υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας ή τουλάχιστον επιλογή με ποιους θέλεις να μοιράζεσαι τα τραγούδια σου.

Επιπλέον, η νέα υπηρεσία του Facebook θα παρέχει τη δυνατότητα ενοποίησης μεταξύ διαφορετικών μουσικών υπηρεσιών, με την έννοια ότι αν δεις ένα τραγούδι ή μια playlist σε μια μουσική υπηρεσία θα μπορείς πολύ απλά να τα ακούς και σε άλλες υπηρεσίες της προτίμησης σου. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και ενδεχομένως να αποτελέσει τη λειτουργία-κλειδί για τη νέα μουσική υπηρεσία του Facebook.

Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, φήμες ήθελαν τη Facebook να συνεργάζεται με άλλες μουσικές streaming υπηρεσίες, όπως οι Spotify, Rdio και MOG ενώ δεν αποκλείεται να συνάψει συμφωνίες και με τοπικές εταιρείες.

Πηγή: techgear.gr