Ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν με ανακοίνωση του χαιρέτησε τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση

. «Οι σημερινές αποφάσεις, ανάμεσα τους και ο φόρος στα ακίνητα, θα βοηθήσει για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι» ανέφερε ο Όλι Ρεν.

Η τρόικα, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες προκειμένου να παράσχει τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση.«Μόλις η Ελλάδα πετύχει τους όρους, αναμένω η έκθεση της τρόικας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι αναμένει η συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή να ξεπεράσει τα εμπόδια στην εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα πρέπει τώρα να κάνουν μία λεπτομερή αποτίμηση αν ότι ανακοινώθηκε όντως εκπληρώνει τους δημοσιονομικός στόχους. Σε αυτή τη φάση η αίσθηση είναι πως η απόκλιση δεν καλύπτεται μόνο από τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Σε σχέση με τους μισθούς το κλίμα έδωσε ήδη από την περασμένη Τετάρτη ο σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνιελ Γκρος ο οποίος μιλούσε για δραματική εσωτερική υποτίμηση.

Πληροφορίες από το ΔΝΤ μιλούσαν για οριζόντια μείωση μισθών στο Δημόσιο κατά τουλάχιστον 15%.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου

Πηγή: real.gr