Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ με 4% στην πρόθεση ψήφου, αλλά χωρίς αυτοδυναμία δίνει νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, το ΠΑΣΟΚ 28%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 8%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Αριστερά 3%,

η Δημοκρατική Συμμαχία 1,5% και τα υπόλοιπα κόμματα 4 %. Η αποχή βρίσκεται στο 34,5%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει το 27%, ο Γιώργος Παπανδρέου 26%, ενώ το 43% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο».

Σε ό,τι το ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας, το 20% εκτιμά ότι η καλύτερη λύση θα ήταν μία κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και το 18% προτιμά μία οικουμενική κυβέρνηση. Ωστόσο, το 70% εκτιμά ότι ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ θα αντιμετώπιζαν καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Αντίθετα το 14% θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το 11% μία κυβέρνηση ΝΔ.

Την ίδια ώρα, αν και έξι στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πρόωρες εκλογές, το 57% θεωρεί ότι θα στηθούν πρόωρες κάλπες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», το 42% εκτιμά ότι η κατάσταση της οικονομίας την επόμενη πενταετία θα χειροτερέψει. Την άποψη ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν έχει το 27%. Το 88% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση των κοινωνικών συγκρούσεων, το 87% αισθάνεται ανασφάλεια και το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη ζωή του, ενώ δυσφορία για τη λειτουργία της Δημοκρατίας εκφράζει το 84%.

Πηγή: real.gr