Aυξημένη επαγρύπνηση ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προήδρευσε το Σάββατο σύσκεψης στο Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή συμβούλων Εθνικής ασφάλειας,

ενόψει της 10ης επετείου από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 που οδήγησε στο θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. «Έδωσε εντολές στους συμβούλους Εθνικής ασφάλειας ο πρόεδρος Ομπάμα

, να χειριστούν με τρόπο ενεργό οποιαδήποτε πληροφορία, που συνιστά μια απειλή, να εγγυηθούν ότι θα τηρηθεί αυξημένη επαγρύπνηση, να είναι συγχρόνως σε ετοιμότητα την ώρα της (10ης) επετείου των τρομοκρατικών ενεργειών της 11ης Σεπτεμβρίου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του, ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι μια δεκαετία μετά από τις τρομοκρατικές ενέργειες, «οι ΗΠΑ είναι σήμερα ισχυρότερες» την ώρα που «ο υπ’ αριθμόν ‘ένα’ εχθρός τους, η Αλ Κάιντα ηττάται».

“Aυτοί που μας επιτέθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου θέλησαν να βάλουν μία σφήνα μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Απέτυχαν. Σήμερα, 10η επέτειο, μαζί με τους φίλους και εταίρους θυμόμαστε όλους αυτούς, που χάσαμε στον αγώνα αυτόν», σημείωσε επίσης σε άρθρο του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr