«Πολυπαιγμένη κασέτα» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκης τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ.

«Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταινε οι άλλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό.

Όπως είπε, η ΝΔ τον κάλεσε να υιοθετήσει, ορισμένες -έστω- από τις προτάσεις της για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, αλλά δεν το έκανε.

Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι «προσπάθησε, με σενάρια καταστροφής, να κάνει το άσπρο – μαύρο ξεχνώντας, ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα spreads ήταν 130 μονάδες βάσης και σήμερα έχουν εκτοξευθεί στις 1.900 μονάδες»

«Ο κόσμος είδε, έμαθε, έπαθε και ξέρει. Ο Πρωθυπουργός, με την εμμονή του, σε μια λάθος συνταγή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων, αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ακόμη βαθύτερη ύφεση, στέγνωμα της αγοράς, κατάθλιψη και οργή στην κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε: «Αν αυτά είχε να πει ο κ. Παπανδρέου, καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούσε επί μέρες να αποφύγει τη Θεσσαλονίκη» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Πηγή: skai.gr