Κάλεσμα στην Τουρκία να μην εξαπολύει απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αλλεπάλληλες απειλές της Άγκυρας σχετικά

με τις έρευνες της Λευκωσίας για πετρέλαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.«Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να απέχει από οποιουδήποτε είδους απειλές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά

τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση συνοριακών διαφορών» δήλωσε εκπρόσωπος της επικεφαλής της ΕΕ για τις διεθνείς σχέσεις Κάθριν Αστον.

Τις νέες απειλές διατύπωσε τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος υπαινίχθηκε αποστολή του τουρκικού στόλου για προάσπιση των δικαιωμάτων της, όπως ανέφερε, λέγοντας ότι γι’ αυτό υπάρχει το ναυτικό και εκπαιδεύονται οι ναύτες του.

Σε ετοιμότητα κάλεσε την Εθνική Φρουρά Κύπρου ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 της ΑΟΖ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά επιβάλλεται επαγρύπνηση στην Εθνική Φρουρά, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην εκμεταλλευτεί την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Πηγή: skai.gr