Μήνυμα προς την Τουρκία ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Κύπρου ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ελλάδας έστειλε από τη Βουλή ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία προκαλεί με πόλεμο στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην πάει πίσω η έναρξη των γεωτρήσεων πετρελαίου στην περιοχή.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η άποψη του κ. Πάγκαλου ότι είναι μεγάλο σφάλμα της ελληνικής πολιτείας η ύπαρξη τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, παραδεχόμενος τις καταγγελίες Καρατζαφέρη ότι το προξενείο αυτό κάνει ό,τι θέλει και ήδη έχουν γίνει παρατηρήσεις στην τουρκική κυβέρνηση.

«Ελπίζουμε η Ελλάδα να μην αφήσει αναπάντητο το πάρτι που γίνεται από το τουρκικό προξενείο» ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Παράλληλα εκτίμησε πως ασχολούμενοι με τα οικονομικά προβλήματα έχουμε αφήσει τα εθνικά σε δεύτερη γραμμή και ζήτησε ενίσχυση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr