Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Ελλάδα, ήταν ένα θέμα που απασχόλησε επί σειρά ετών τον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας. Η αυξημένη εισροή μεταναστών από αραβικές χώρες και από την περιοχή της Μέσης Ανατολής,

κατέστησε το συγκεκριμένο θέμα αναγκαιότητα, καθώς οι πληθυσμοί των Μουσουλμάνων που έχουν συγκεντρωθεί ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, αναζητούν έναν συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο να μπορούν να τελέσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους.

Αρχικά, υπήρχαν σημαντικές αντιδράσεις και ενστάσεις, που στην πορεία ατόνησαν. Προτάθηκαν και ακούστηκαν πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και τα Σπάτα, στα Μεσόγεια, δίπλα δηλαδή στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών.

Μόνο που μια τέτοια ιδέα συγκέντρωσε τις περισσότερες αντιδράσεις, λόγω και της ουσιαστικής σημειολογίας της, από τη στιγμή που όσοι επισκέπτονταν την Ελλάδα με αεροπλάνο, θα έβλεπαν ένα τζαμί… να τους υποδέχεται.

Ένα σίριαλ λοιπόν που κράτησε πολύ, φαίνεται από χθες να μπαίνει στα τελευταία επεισόδιά του, από τη στιγμή που το Ελληνικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, για κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα.

Αντίθετοι με το νομοσχέδιο ήταν οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ενώ καταγράφηκαν απουσίες και από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα βέβαια, περνάμε στην πιο δύσκολη φάση, εκείνη της… υλοποίησης μιας απόφασης του Κοινοβουλίου, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση δείχνει να διακρίνεται από εμφανή δυσκολία αποτελεσματικότητας.

Πηγή: statesmen.gr Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός