Οι χώρες της ευρωζώνης δεν συζητάνε καν για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα εξαρτάται από το εάν η χώρα θα εκπληρώσει τους στόχους που έχουν δοθεί ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της βοήθειας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η χρηματοοικονομική βοήθεια πάντα είχε ως προϋπόθεση την ισχυρή σύγκλιση με τους στόχους και τους όρους που έχουν τεθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του Επιτρόπου Olli Rehn.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σχετικά με την χορήγηση των κεφαλαίων εάν δεν εκπληρωθούν οι όροι», πρόσθεσε.

Barroso: Δεν θα καταρρεύσουμε, θα βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση

Οι τρέχουσες οικονομικές πιέσεις στην ευρωζώνη δεν οδηγούν το ενιαίο νόμισμα στην κατάρρευση αλλά αντιθέτως θα το οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ενοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.

«Αυτοί που νομίζουν ότι το ευρώ θα διαλυθεί δεν έχουν πλήρη γνώση της δυναμικής της Ένωσής μας. Κάθε φορά που η Ευρώπη έχει αντιμετωπίσει μια κρίση, έχουμε οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ενοποίηση», δήλωσε σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας του στη Νέα Ζηλανδία.

«Η διαμάχη στην Ευρώπη είναι πολύ ισχυρή, αλλά είναι μια διαμάχη για το πόσο μακριά θα φθάσει η ενοποίηση, παρά για το εάν θα διαλυθεί», πρόσθεσε.

Ο Barroso δήλωσε ότι το ευρώ «ενσαρκώνει τη θέληση όλων των Ευρωπαίων να μοιραστούν το μέλλον τους. ο όρκος αυτός δεν αμφισβητείται. Θα βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση».

 

Πηγή: capital.gr