Επιστολή προς τους μαθητές και τους γονείς, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, έστειλε την Τετάρτη, στα σχολεία το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Σε αυτήν οι καθηγητές επισημαίνουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα τις ελλείψεις στα σχολεία, με κυρίαρχο το πρόβλημα με τα βιβλία.

Γι’ αυτό ειδικά το θέμα, οι καθηγητές καταδικάζουν την επιλογή του υπουργείου Παιδείας να γίνουν μαθήματα με φωτοτυπίες τονίζοντας:

 

«Είναι απαράδεκτο να συζητάει το Υπουργείο Παιδείας για οργάνωση μαθημάτων με φωτοτυπίες, CD και DVD, δηλαδή με χειρότερη ποιότητα που κοστίζει όμως πολύ ακριβότερα.Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, αλλά προετοιμάζουν την αγορά βιβλίων από τους γονείς».

Οι καθηγητές επισημαίνουν ακόμη και την έλλειψη εκπαιδευτικών τονίζοντας: «Πολλά παιδιά θα μπουν σε τάξεις χωρίς καθηγητές και δασκάλους. Μέσα σε δυο χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν συνολικά στην εκπαίδευση πάνω από 17.000 εκπαιδευτικοί. Στη θέση τους η Κυβέρνηση προσέλαβε λιγότερους από 3.400. Σε αντιστάθμισμα προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δυο χιλιάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Ανατρέποντας την πρακτική της τελευταίας δεκαετίας για τμήματα μαθητών από 18 μέχρι 25, προχωράει στη δημιουργία τμημάτων με 28 και 30 μαθητές, παραβλέποντας τις σύγχρονες ανάγκες που παραδόξως επικαλείται η υπουργός Παιδείας για σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Μάλλον ο εκσυγχρονισμός περνάει μέσα από τη δεκαετία του 1950».

Και οι καθηγητές καταλήγουν: «Σας καλούμε όλους στο κτίσιμο του πανεκπαιδευτικού μετώπου για να αντιμετωπίσουμε τώρα την επίθεση που δέχεται η Δημόσια Παιδεία μας».


Πηγή: skai.gr