Την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα, λόγω σκανδάλων διαφθοράς, ανακοίνωσε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σιούσελ, τερματίζοντας την πολιτική του σταδιοδρομία.

Ο πολιτικός αυτός του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος ηγήθηκε δύο αμφιλεγόμενων κυβερνήσεων από το 2000 ως το 2007 σε συνασπισμό με το ακροδεξιό κίνημα του εκλιπόντος πολιτικού Γεργκ Χάιντερ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σιούσελ δεν ανάλαβε καμιά ευθύνη, δήλωσε όμως ότι παραιτείται για να διευκολύνει τις δικαστικές αρχές να ελέγξουν τις κατηγορίες.

Η παραίτησή του έρχεται έπειτα από αρκετές εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πολυάριθμες πιθανές υποθέσεις διαφθοράς, που περιλαμβάνουν φερόμενες πληρωμές από εταιρείες όπως η Austria Telekom σε πολιτικούς.

«Ως επικεφαλής της κυβέρνησης, είχα υψηλές προσδοκίες από την κυβερνητική ομάδα μου σε όρους εμπιστοσύνης και ακεραιότητας. Ουδείς, εμού περιλαμβανομένου, μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξαπατήθηκα στην εμπιστοσύνη που έδειξα ή να την καταχράσθηκαν κάποιοι», δήλωσε ο Σιούσελ.

Πηγή: skai.gr