Ζήτημα εφαρμογής των νόμων που ψηφίστηκαν για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων έθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως υπουργός Λούκα Κατσέλη μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας κατήγγειλε ότι έχουν ιδρυθεί 72 νέοι οργανισμοί επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Μεταρρυθμίσεις έχουν περάσει πάρα πολλές: ο Καλλικράτης, που θέλει στήριξη στην πράξη, η απλούστευση διαδικασιών ίδρυσης -αδειοδότησης λειτουργίας επιχειρήσεων, η περιβαλλοντική αδειοδότηση, η άρση του καμποτάζ» ανέφερε η κ. Κατσέλη.

«Το αναπτυξιακό είναι το μεγάλο στοίχημα, όχι το δημοσιονομικό. Πρέπει να υλοποιηθούν τα μέτρα, σαν έναν λουλούδι που το φυτεύεις και αν δεν το καλλιεργήσεις, δεν το ποτίσεις, δεν φυτρώνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει συρρικνωθεί η ανεργία φουντώνει. Τα δημοσιονομικά μέτρα αφαίρεσαν από την οικονομία 30 δισ. ευρώ αγοραστικής δύναμης» πρόσθεσε η τέως υπουργός.

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, η ύφεση είναι μεγαλύτερη, γιατί συνεχίζεται η χρηματοπιστωτική αστάθεια. «Αν δεν κλείσουν τα ζητήματα στην ευρωζώνη θα έχουμε πολλά προβλήματα» προειδοποίησε. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής υπογράμμισε ότι τρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. «Φοβάμαι ότι θα μπούμε σε νέες περιπέτειες» σχολίασε.

Για τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι «θέλει τεράστια προσοχή πώς θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις όταν οι τιμές είναι χαμηλές.»

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η ΝΔ ποτέ δεν μίλησε για μαγικές συνταγές: «αυτό που είπαμε ότι μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να ανατάξουμε την οικονομία. Φταιει και η έμπνευση και η εκτέλεση της πολιτικής. Είναι λάθος τα μέτρα, αλλά και η εκτέλεση των διαρθρωτικών αλλαγών» ανέφερε.

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε άτολμη και κουρασμένη η κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε την κυβέρνηση σε διατάξεις του εφαρμοστικού, στις αποκρατικοποιήσεις και σε όλες τις διατάξεις που αφορούν τη μείωση των δαπανών. Ο κ. Σταϊκούρας κατήγγειλε στο σημείο αυτό, ότι επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν ιδρυθεί 72 νέοι οργανισμοί.

Πηγή: skai.gr