Με τρομερό πάθος και ψυχή η Εθνική ομάδα συνέτριψε το Μαυροβούνιο με 71-55 και πήρε την τρίτη νίκη της σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Κουφό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε τεράστια αποθέματα ενέργειας τόσο σε άμυνα

όσο και σε επίθεση και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους Μαυροβούνιους, φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ο Κώστας Κουφός που σημείωσε 19 πόντους πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση με την «γαλανόλευκη», ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν ο Αντώνης Φώτσης με 14 πόντους, ο Νικ Καλάθης με 12 και ο Κώστας Βασιλειάδης με 11 πόντους. Από την ομάδα του Μαυροβουνίου ξεχώρισε ο Νίκολα Πέκοβιτς που σημείωσε 15 πόντους.

Πλέον αν η Κροατία νικήσει τη Βοσνία στον αγώνα που γίνεται το βράδυ στις 21:00, η Εθνική προκρίνεται απευθείας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ματς

Η Εθνική μπήκε κάπως μουδιασμένα στον αγώνα με αποτέλεσμα οι Μαυροβούνιοι να προηγηθούν στο δεύτερο λεπτό 8-2 με καλάθι του Στσεπάνοβιτς. Ο Κουφός όμως πήρε το… όπλο του κάνοντας το 8-6 με τέσσερις προσωπικούς του πόντους, ενώ ο Φώτσης με τρίποντο έγραψε το 9-8. Όλο το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο Μπιέλιτσα έκανε 13-9 για το Μαυροβούνιο, στη συνέχεια όμως αντέδρασε η Εθνική και έκανε το 14-13 με τον Καλάθη. Ο Μπορίσοφ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του στο σκορ κάνοντας το 16-14 με τρίποντο, ο Καλάθης όμως και ο Βασιλειάδης με τρίποντο έγραψαν το 19-16. Ο Βούτσεβιτς μείωσε, αλλά ο Παπανικολάου σημείωσε το τελευταίο καλάθι του πρώτου δεκαλέπτου κάνοντας το 21-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Βασιλειάδης σημείωσε ένα ακόμα τρίποντο για το 24-20, ο Καλάθης έκανε το 26-20, όμως ο Πέκοβιτς είχε την απάντηση και με 4 συνεχόμενους δικούς του πόντους έκανε το 26-24. Ο Μπράμος και ο Φώτσης έδιναν ανάσα στην επίθεση της Εθνικής, ο Γέρετιν με τον Ντραγκίσεβιτς είχαν τις λύσεις για το Μαυροβούνιο. Ο Μπουρούσης σημείωσε το πρώτο του καλάθι στον αγώνα για το 32-28, ο Βούτσεβιτς όμως απάντησε για το 32-30 και στη συνέχεια με μία βολή του Κουκ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την Εθνική να έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ, 32-31.

Στην τρίτη περίοδο, η Εθνική μπήκε… φουριόζα και κάνοντας ένα 19-2 επιμέρους σκορ βρέθηκε να προηγείται στο 27ο λεπτό με διαφορά 18 πόντων, 51-33. Ο Πέκοβιτς προσπάθησε να δώσει κάποιες λύσεις για την ομάδα του, όπως και ο Μπιέλιτσα, όμως ήταν απελπιστικά μόνοι και το νερό είχε ήδη κυλήσει στο… αυλάκι για την Εθνική. Το δεκάλεπτο έληξε 58-41 υπέρ της Εθνικής.

Στην τελευταία περίοδο τα πράγματα ήταν εύκολα για την Εθνική, καθώς και οι Μαυροβούνιοι έκαναν αρκετά λάθη και ήταν άστοχοι, με τον Πέκοβιτς να συνεχίζει την προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση μόνος του. Πράγμα το οποίο σαφέστατα δεν είναι εύκολο, καθώς η Εθνική ήταν απολαυστικά πλουραλιστική σε άμυνα και επίθεση, κράτησε τη διαφορά και επικράτησε άνετα 71-55 του Μαυροβουνίου.

11 κλεψίματα, 5 τάπες και 38 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 13 επιθετικά, είναι μερικά από τα πολύ καλά στατιστικά της Εθνικής, που αποδεικνύουν την ψυχωμένη εμφάνιση των παικτών του Ηλία Ζούρου.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-32, 41-58, 55-71

Μαυροβούνιο (Ράντονιτς): Γερέτιν 7, Κουκ 4, Μιχαΐλοβιτς, Μπάκιτς, Στσεπάνοβιτς 5, Ντάσιτς 2 Μπορίσοφ 6, Μπιέλιτσα 8, Ντραγκίτσεβιτς 4, Πέκοβιτς 15 (7 ριμπάουντ), Βράνιες, Βούτσεβιτς 4

 

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 11 (3), Καλάθης 12 (6 ασίστ), Φώτσης 14 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής, Μπράμος 4 ( 9 ριμπάουντ), Κουφός 19 (4 κοψίματα), Σλούκας, Καϊμακόγλου.

Πηγή: sday.gr