Ο γίγαντα ανακοίνωσε πως τερματίζει δέκα προϊόντα που είτε δεν ‘τράβηξαν’ είτε αντικαταστάθηκαν από άλλα…

Ο Google CEO κος Larry Page ανακοίνωσε το τέλος πολλών projects της Google αλλά και το κλείσιμο του Aardvark, μιας start-up που απέκτησε η Google το 2010 όταν πειραματίζονταν με το social search.

Το όλο concept του Aardvark ήταν να βοηθήσει να έχουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις με το να ψάχνουμε το πιο σωστό άτομο στο Web για να τις δώσει.

Η εταιρία είχε αρχίσει από πρώην εργαζόμενους στη Google και μέσα στο μήνα θα έχει κλείσει. Οι χρήστες του Aardvark μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κατεβάσει όλα τα δεδομένα που έχουν σχέση με τους user accounts τους.

Το σε Google Desktop θα κλείσει επίσης στις 14 του μήνα μαζί με όλα τα APIs και widgets. Η λογική της Google πίσω από την κίνηση είναι πως σήμερα η τάση είναι να αποθηκεύονται τα δεδομένα όχι τοπικά αλλά απομακρυσμένα στο cloud. Το δε Google Fast Flip κλείνει και θα απομακρυνθεί από το Google News. Το προϊόν επέτρεπε να ‘ξεφυλίζεις’ τα νέα όπως με περιοδικό και είχε θεωρηθεί ο διάδοχος του Google News με τους εκδότες να μπορούν μέσω των micropayments να πωλούν περιεχόμενο και να δίνουν κέρδη από διαφημίσεις.

Άλλα projects που κλείνουν είναι τα Google Sidewiki και το Subscribed Links, όπως και τα Google Notebook, Google Image Labeler, Google Web Security, Google Pack και Google Maps API for Flash.

Με το κλείσιμο των project η Google θα μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικό σε άλλα σχέδια όπως το Google+…

Πηγή: gadgetfreak.gr