Μεγάλο βήμα για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και «ανάσα» για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος

τη συγχώνευση Αlpha Bank – Eurobank. Ταυτόχρονα τονίζει ότι η Ελλάδα δε χωράει πάνω από δυόμισι τράπεζες και προβλέπει ότι θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα.

«Το άμεσο θέμα ρευστότητας δεν έχει λυθεί, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή η νέα δύναμη που θα δημιουργηθεί θα φέρει αποτέλεσμα.

Αλλιώς βλέπουν οι αγορές και οι καταθέτες μια μεγάλη ελληνική τράπεζα με περισσότερα κεφάλαια και τη συμμετοχή του Κατάρ απ’ ό,τι την καθεμία από τις δύο τράπεζες μόνη της», σημειώνει ο κ. Κωστόπουλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, υπάρχουν πάρα πολλές τράπεζες ακόμη για το μέγεθος της αγοράς και γι αυτό πρέπει να βρεθεί κάποιος να κάνει την προσπάθεια να δημιουργήσει τον τρίτο πυρήνα. «Με τη συνένωση της Αlpha Βank με τη Εurobank από τη μία και την Εθνική από την άλλη, δημιουργούνται οι συνθήκες για να υπάρξει ένας τρίτος πυρήνας», εκτιμά στη συνέντευξή του.

Όσο για την προοπτική να φέρει απολύσεις η συγχώνευση Alpha Eurobank, o κ.Κωστόπουλος ξεκαθαρίζει ότι απολύσεις με το «καλημέρα» δεν θα υπάρξουν, απλά «κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ορθολογικότερη κατανομή του δικτύου, αλλά όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους».

Ερωτηθείς τέλος για τις εξελίξεις στην οικονομία και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ο πρόεδρος της Alpha Bank εκτιμά πως είναι αδύνατον να βγούμε από το ευρώ, «γιατί ούτε εμείς ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το θέλουν», καθώς «αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έδειχνε ότι διαλύεται η ευρωζώνη, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί».

Πηγή: skai.gr