Οι πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου, που δημοσιεύονται στον αυριανό κυριακάτικο Τύπο, και διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου,

δείχνουν ότι παγιώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»,

η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 4,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, καθώς συγκεντρώνει 22,2%, έναντι 17,4% του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 7,1%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι με 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2% και το Άρμα Πολιτών με 1,4%, την ώρα που η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%. Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 67% των πολιτών.

Δημοσκόπηση της MRB για τη «Real News», δίνει στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα 5,1% (23,7%-18,6%), ενώ ακολουθούν, το ΚΚΕ με 8,1%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,1%, οι Οικολόγοι με 3,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών με 1,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 25,9%.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, η πλειοψηφία των πολιτών απαντά καταφατικά. Το 52,1% θα ήθελε να δει μια τέτοια εξέλιξη πριν από τις εκλογές, ενώ το 56,4% μετά τις εκλογές, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Πηγή: statesmen.gr/ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ