Φωτό αρχείου

Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Χιλής με 21 επιβαίνοντες συνετρίβη την Παρασκευή, ενώ όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της χώρας εντοπίστηκε σήμερα το πτώμα ενός εκ των επιβατών.

Όπως διευκρίνισε ο αντιναύαρχος Κριστιάν ντε λα Μάσα, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ ενώ κατευθυνόταν προς το αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες,

στο νότιο Ειρηνικό και το πτώμα, που ανήκει σε μια γυναίκα βρέθηκε στα νερά του αρχιπελάγους στις 07:20 το Σάββατο το πρωί (13:20 ώρα Ελλάδας).

”Φωτό

Αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας, ο πτέραρχος Μαξιμιλιάνο Λαραετσέα, επιβεβαίωσε και εκείνος πως δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι το αεροσκάφος συνετρίβη.

Το αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Σαντιάγο, μετέφερε τρία μέλη πληρώματος και 18 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ένα τηλεοπτικό συνεργείο του TVN με επικεφαλής το δημοφιλή δημοσιογράφο Φελίπε Καμιροάγκα.

Το συνεργείο μετέβαινε στο Χουάν Φερνάντες για ένα ρεπορτάζ σχετικά με την ανοικοδόμηση μιας περιοχής του αρχιπελάγους που είχε πληγεί σκληρά από το τσουνάμι το οποίο ακολούθησε το σεισμό της 27ης Φεβρουαρίου 2010.

Πηγή: skai.gr