Αναπόφευκτες θεωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ της εκλογές, θεωρώντας ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος, ενώ η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι η αποτυχία της πολιτικής θα θέσει εκ των πραγμάτων θέμα για αλλαγή πολιτικής και «αυτό θα γίνει με επαναδιαπραγμάτευση».

Ταυτόχρονα, απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο συγκυβέρνησης και προσθέτει: «δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις .

Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι τσακώνονται για μια «θεσούλα». Τέτοιοι «ζεστο-θεσούληδες» υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του Έθνους μας».

Αναφερόμενος στη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα σημειώνοντας πως «έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να διαψεύσουν αυτό που οι ίδιοι διέδιδαν» ενώ προέβλεψε πως «σύντομα θα βάλουν και πάλι διλήμματα στο λαό επενδύοντας στο φόβο. Ότι δηλαδή κινδυνεύει η επόμενη δόση κλπ. Το γνωστό κακοπαιγμένο έργο».

Πηγή: skai.g

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να σχολιάσει τις εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές, αλλά τονίζει ότι στα πολύ θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή συγκαταλέγονται η πολιτική των αγωγών, η στάση της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η στάση στο σχέδιο Ανάν.