Αυτή η Εθνική δεν έχει αντίπαλο! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέδρασε με το διπλό από το Ισραήλ (1-0) και παρέμεινε σε θέση οδηγού για την απευθείας συμμετοχή της στο Euro 2012!

O Σωτήρης Νίνης, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, «χόρεψε» τη… μισή ομάδα των ισραηλινών και με ένα όμορφο σουτ χάρισε στην «γαλανόλευκη» το υπερπολύτιμο τρίποντο!

Η νίκη μάς διατήρησε πρώτο φαβορί για την συμμετοχή μας στους ομίλους του Euro, ενώ μείωσε σημαντικά τις ελπίδες των Ισραηλινών για την κορυφή!

 

 

 

 

 

Δείτε το γκολ του Σωτήρη Νίνη

Δείτε στιγμιότυπα από το πρώτο ημίχρονο:

http://www.youtube.com/watch?v=juzs5N4XZfQ

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

 

ΕΛΛΑΔΑ 17

Κροατία 13

Ισραήλ 13

Γεωργία 9

Λετονία 4

Μάλτα 0

 

Η επόμενη αγωνιστική (6/9)

Κροατία-Ισραήλ

Μάλτα-Γεωργία

Λετονία-Ελλάδα

 

Το Ισραήλ μπήκε -λίγο- πιο δυνατά στο ματς, εκμεταλλευόμενο την απίθανη ατμόσφαιρα στο «Μπλούμφιλντ», αλλά από το 18′ και μετά, μόνο οι διεθνείς μας υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο! Για δύο λεπτά, μέχρι το 20′, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έπιασαν… τρελό ρυθμό, διάστημα που αρκούσε για να αποδιοργανώσει τους Ισραηλινούς.

Όπως πήγαινε το ματς, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου η πρώτη μεγάλη φάση για την Ελλάδα. Στο 24′, λοιπόν, ο Σαλπιγγίδης, έπειτα από γύρισμα του Τοροσίδη, πλάσαρε, ο Αουάτ, όμως, με υπερένταση, κατάφερε να μπλοκάρει.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο, έβρισκαν συνεχώς, παντού, μπροστά τους… τους Παπαδόπουλους (Αβραάμ και Κυριάκο)! Εξαιρετικός, στο ντεμπούτο του, ο Ζαραδούκας, που… εξαφάνισε κοτζάμ Μπεναγιούν! Γενικά, η αμυντική λειτουργία της Εθνικής ήταν για σεμινάριο (όπως πάντα), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιθετικά δεν τα πήγαμε καλά. Το αντίθετο!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου χάθηκαν άλλες δύο ευκαιρίες για να ανοίξουμε το σκορ, αλλά όλα έδειχναν πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σύντομα.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν -όπως και στο πρώτο- πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και… άγχωσαν, κάπως, τους διεθνείς μας. Αφού πέρασε, όμως, το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, άμυνα και μεσαία γραμμή… (ξανα)συντονίστηκαν, με αποτέλεσμα η Εθνική να γίνει και πάλι -όπως και στο πρώτο ημίχρονο- απειλητική. Τοροσίδης και Σαμαράς συνέχισαν να είναι ορεξάτοι, ενώ ο Μάκος ήταν εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή, αντικαθιστώντας επάξια τον Καφέ, που είχε τραυματιστεί και περάσει εκτός στο 42′.

Ο επιθετικός… οίστρος των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος «καρποφόρησε», επιτέλους, στο 60′, όταν ο Σωτήρης Νίνης, αφού «χόρεψε» δύο αμυντικούς, με φοβερό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Αουάτ (0-1).

Στη συνέχεια, το Ισραήλ προσπάθησε να απαντήσει και πάλι, όμως, τα έβρισκε σκούρα απέναντι στην ελληνική άμυνα.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στη λήξη του αγώνα, που βρήκε την Εθνική μας ομάδας θριαμβεύτρια στο Τελ Αβίβ και… με το ένα πόδι στο EURO 2012.

• Στο παιχνίδι με την Λετονία, την Τρίτη, δεν θα αγωνιστούν οι Κατσουράνης και Τοροσίδης, καθώς συμπλήρωσαν κάρτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισραήλ (Λουίς Φερναντές): Αουάτ, Σπούνγκιν, Μπεν Χαΐμ, Γκέρσον, Καγιάλ, Αλμόγκ Κοέν (61′ Νάτσο), Ραφαέλοφ, Σέχτερ (55′ Νταμάρι), Μπεναγιούν, Ζάχαβι (54′ Χέμεντ), Μπεν Χαρούς

Στον πάγκο: Χαΐμοφ, Νάτσο, Μπουζάγκλο, Γκολάσα, Ταμίρ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καφές (42′ Μάκος), Καραγκούνης, Νίνης (78′ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (83′ Μανιάτης)

Στον πάγκο: Τζόρβας, Πέτσος, Λυμπερόπουλος, Βύντρα

Διαιτητής: Κρεγκ Αλεξάντερ Τόμσον (Σκωτία)

Α’ Βοηθός: Φράνσις Άντριους (Σκωτία)

Β’ Βοηθός: Άλασντερ Ρος (Σκωτία)

4ος Διαιτητής: Στίβεν ΜακΛιν (Σκωτία)

Γήπεδο: «Μπλούμφιλντ»

 

Πηγή: sday.gr